Site icon Ali Ayaz

İşveren markası= EVP midir?

evp doesnt mean employer brand

Kesinlikle değildir. İşveren markası, EVP’yi de kapsayan stratejik ve bütüncül yönetim sonrası işveren olarak oluşturduğunuz markanızdır.

EVP, employee value proposition (çalışan değer önermesi) işveren markası iletişimi ve aksiyonları için kullanacağınız bir platformdur. Aday ve çalışanlara yaşatacağınızı söz verdiğiniz deneyimin bir özetidir.

İşveren markası yönetimi; aday havuzu oluşturmaktan itibaren işten ayrılmaya kadar tüm süreçlerin EVP ile vaat ettiklerinize uygun bir deneyime dönüşmesine stratejik olarak planlamanız ve hayata geçirmenizdir.

Özetle EVP, işveren markanızın bir parçasıdır ama tamamı değildir.

EVP nasıl oluşturulur?

3.5 adımda işveren markası stratejisi yazımda belirttiğim gibi, EVP oluşturmaya önce hedef aday kitlenizi tanımlayarak başlamalısınız. Hedefinizde hangi adaylar (Candidate persona) ve onlara neler vadedeceksiniz (EVP)?

Burada bir çalıştay organize etmenizi tavsiye ederim. Bu çalıştayda proje komitesi, İK’nın tüm birimleri, kurumsal iletişim ve tüm departmanlardan kritik katılımcıların yer almasını tavsiye ederim. Öncelikle bulgularınızı sunar, sonra hedef aday tanımı ve EVP’nin  ham haliyle geliştirilmesini bu çalıştayda yaparsınız.

Hedef aday profili, ideal adayınızın yarı kurgusal bir temsilidir. Aşağıdaki sorulara gelen yanıtlarla profili tanımlayın

Bu ısınma sorusundan sonra, aşağıdaki sorularla devam edin.

Genel aday kişiyi tanımladıktan sonra, bu kişiyi kuruluşunuza çekmek için vaadinizi oluşturmaya başlayın.

Cevaplarınız çalışan değer önermenizin temelini oluşturacaktır.

İyi bir EVP’nin özellikleri nelerdir?

İyi bir EVP’nin bir slogandan fazlası olduğu, altını destekleyen sağlam bir temeli olması gerektiğini unutmayın.

İşveren markası yönetimi

İki basit soruyu yanıtlayarak stratejinizi oluşturmaya başlayabilirsiniz.

 

Daha detaylı bilgi için ücretsiz e-kitabımı indirebilir, ya da Employer Brand Academy’e 1 haftalık ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Exit mobile version